Epa Zeeland

Epa Zeeland

Epa Zeeland

U gaat verbouwen of verhuizen naar een andere woning?


Dan is dit het moment om een EPA aan te vragen, want onze EPA adviseur heeft een jarenlange ervaring in de bouw, super handig bij het maken van energiebesparings- of de verbouwplannen van uw woning of het aanvragen van gemeentelijke subsidie.
Het tijdig aanvragen van een EPA loont zeker de moeite, want vooraf weten welke maatregelen het beste bij uw woning passen, kan u veel in de aanschafkosten besparen. 
In overleg met de EPA adviseur kunt u ook maatregelen laten berekenen, die in uw nieuwbouwplannen opgenomen zijn, als u bijvoorbeeld een conventionele ketel wilt vervangen door een Hoogrendementsketel, dan kan de terugverdientijd in relatie tot de energiebesparing berekend worden of u woont in een monument waar geen isolatieglas toegepast kan worden. Voorzetramen kunnen dan een maatregel zijn en de EPA adviseur rekent voor u uit wat de terugverdientijd hiervan voor uw situatie is.  
In het Epa maatwerkadvies is ook een energielabel(verplicht na 1 januari 2008) inbegrepen

Hoe werkt een EPA

Allereerst wordt tijdens een bezoek aan uw woning de huidige energietechnische situatie opgenomen, hierbij wordt gekeken naar de volgende gegevens.

  • Bouwkundige schil van de woning, begane grondvloer
  • gevels met kozijnen ramen en deuren en het dak 
  • Installatie technische gegevens 
  • Het historisch gasverbruik (te vinden op de jaarafrekening van het energiebedrijf. 

Tevens kunt u uw plannen bespreken, waarna de adviseur de mogelijkheden met u doorneemt om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van energiebesparende maatregelen.
Ook worden die energiebesparende maatregelen, die passen in het kader van uw plannen, zoals HR++glas, hoogrendementsketel, zonneboiler, photovoltaïsche zonnepanelen, warmtepomp of isolatie-maatregelen, besproken om ze op te nemen in het advies In het advies wordt op een rijtje gezet wat die maatregelen kosten, wat ze besparen aan gas en elektra en in hoeveel tijd de investeringen kunnen worden terugverdiend.
Als uitgangspunt wordt het huidige energiegebruik genomen, doorgerekend, en hieruit volgt een Energie-Index, die is gekoppeld aan uw huidige energiegebruik.
Ook wordt dan weer een nieuwe Energie-Index berekend, die uitdrukt de behaalde energiebesparing. (Hoe lager de E-index des te energiezuiniger is uw woning.
Het opnemen van een EPA bij u thuis neemt ongeveer 1,5 uur, afhankelijk van de grootte van uw woning. Binnen ca. 15 werkdagen na de opname, is het advies gereed en krijgt u het rapport toegezonden.